Министерството на спорта търси близо 150 хиляди лева от Българския

...
Министерството на спорта търси близо 150 хиляди лева от Българския
Коментари Харесай

След разкрития на bTV: Министерството на спорта иска футболният съюз да върне 144 хил. лв.

Министерството на спорта търси близо 150 хиляди лв. от Българския футболен съюз.

Развръзката е, откакто при започване на декември bTV разкри по какъв начин БФС е плащал за уреди без действително да ги употребява.

БФС е похарчил нецелесъобразно 144 хиляди 510 лв., отпуснати от страната. От тях близо 143 хиляди лв. са “определени като " надплатени ".

Става въпрос за наем на спортните уреди на стадион “Черноморец” в Бургас за Eвропейското състезание за юноши през 2015-та.

В края на предходната година bTV разкри детайлите към тази договорка - сред ПСФК " Черноморец " и БФС.

Прокуристът на сдружението Пламен Киряков и тогавашният началник на БФС Борислав Михайлов подписват контракт за осъществяване на мачове от Европейското състезание на стадион " Черноморец ". Такива обаче не са играни там. А БФС заплаща за осветяване, съдийска стая и " стая за делегата в деня на формалните срещи ".

„ Делегатска стая, нямам концепция за какво е “, сподели в края на ноември предходната година Пламен Киряков, подписал контракта от страна на ПСФК " Черноморец ".

А има ли осветяване ?

Няма осветяване.

Защо БФС са ви плащали за осветяване , съдийска стая в деня на формалните срещи ?

БФС не са ни плащали за осветяване, това е ясно.

Проверката на спортното министерство, почнала в края на октомври 2019-та, открива, че за оборудването е плащано близо месец, без то да е употребено.

“Става въпрос за към 3 седмици, в които оборудванията не са употребени от никого”, прецизираха оттова.

Отговорът на БФС:

“БФС не приема изказванията на спортното министерство за направени нецелесъобразни разноски. БФС разполага с нужните причини и ще поддържа с документи позицията си. "

Спортното министерство установи, че няма нарушавания при отпуснатите държавни пари за лагери за юноши. Но отбелязва факт, оголен от bTV още преди 5 месеца, че измежду домакините са били хотели свързани с футболните шефове Йордан Лечков и Атанас Фурнаджиев.

Разследването на Министерство на вътрешните работи по проблема със спортната екипировка за деца обаче продължава.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР