Министерството на регионалното развитие и благоустройството публикува проект на Насоки

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството публикува проект на Насоки
Коментари Харесай

МРРБ публикува за обсъждане проект на насоки за саниране на жилищата

Министерството на районното развиване и благоустройството разгласява план на Насоки за кандидатстване по процедурата за енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд - етап I на многофамилните жилищни здания, с променен период за подаване на оферти за осъществяване на вложенията за саниране. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие.

Както по-рано през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков осведоми, в оповестения документ срокът за кандидатстване е до 31 май 2023 година До тази дата ще могат да бъдат подавани планове за осъществяване на вложения, които да получат 100 % безплатна финансова помощ от Плана за възобновяване и резистентност.

Предвидено е и изменение в разпределението на финансовите средства по процедурата. Така да вземем за пример към този момент за всяка община е избрана оптималната стойност на безвъзмездната финансова помощ, която тя може да получи за здания на своята територия.

Регламентира се също разноските за правене на техническо проучване, механически паспорт и енергийно проучване да се възвръщат, без да е належащо да се дават разходооправдателни документи за утвърдените планове за осъществяване на вложения.

Проектът на Насоки за кандидатстване и пакет документи към тях са оповестени на интернет страницата на Министерството на районното развиване и благоустройството, секция " Проекти по НПВУ “, подсекция " Процедури по НПВУ “, раздел " Процедури за публично разискване “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР