Министерството на регионалното развитие и благоустройството отговори на обвиненията на

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството отговори на обвиненията на
Коментари Харесай

МРРБ отговори на Промяната след писмото

Министерството на районното развиване и благоустройството отговори на обвиняванията на " Продължаваме Промяната ". 

По-рано през днешния ден от ПП разгласиха документ за " спомагателните средства, поискани от Караджов ". 

Ето и позицията на Министерство на регионалното развитие:

" Във връзка с публикуваното от „ Продължаваме промяната “ през днешния ден писмо на вицепремиера и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов по отношение на плана на Решение на Министерския съвет за одобрение на плана на Закон за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет за 2022 година показваме следната позиция:

Още от първото изречение на писмото на вицепремиера Гроздан Караджов до вицепремиера и министър на финансите Асен Василев се схваща, че писмото е част от регламентираната в нормативната уредба съгласувателна процедура по приемане на решения на Министерския съвет.

Вицепремиерът Караджов не предлага, а предизвестява, че с плана се отваря „ дупка “ от над 3,9 милиарда лева по бюджета на Министерство на регионалното развитие.

Формиралият се дефицит е за настоящ ремонт и поддръжка, за естественото осъществяване на които до края на годината са нужни 2,784 милиарда лева, и за главен ремонт и създаване на инфраструктурни обекти с нужни 1,161 милиарда лева

Тук се включват следните действия:

50 млн. лева за увеличение на капитала на Фонд „ ФЛАГ “ ЕАД. По предложение на Министерството на финансите Министерство на регионалното развитие е присъединило средствата в плановете по актуализация на Бюджет 2022 г.;180,7 млн. лева дефицит за разплащане на остатъка от 50% по решението на Народното събрание за предприемане на дейности от Агенция „ Пътна инфраструктура “ за реализиране на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа;20 млн. лева за възлагане по идни за подписване съглашения към договорите за слагане на пътна маркировка и знаци;172,5 млн. лева за изпълнени и сертифицирани действия по възлагания от 2020 година и 2021 година в осъществяване на решението на Народното събрание;Близо 1 милиарда лева за разплащане на действия, предоставени 2020 и 2021 г, които ще завършат през актуалната година в осъществяване на решението на Народното събрание;412,7 млн. лева за утвърдени и предоставени нови задачи и идни задачи за 2022 година за настоящ ремонт и поддържане и ограничаващи системи, според съглашения от 2022 г.;998,7 млн. лева нови действия по предоставени поправки с софтуерни планове през 2022 година по съглашения от 2022 година

1,161 милиарда лева за главен ремонт и създаване на инфраструктурни обекти включват нужните средства за разплащане през тази година за дейностите по секторите от Автомагистрала „ Хемус “, по които се извършват или до края на годината ще стартират строително-монтажни работи, секторите Видин – Макреш, Макреш – Монтана и двете прави от пътя Мездра – Ботевград, укрепването на свлачища по инхаус контракта с „ Автомагистрали “ ЕАД, които също са от предишни години. В сумата са включени и вероятно нужните средства за лот 3.2 на Автомагистрала „ Струма “ и Автомагистрала „ Русе – Велико Търново “ при вероятно подписване на контракти с определените реализатори до края на годината, и средствата по подписаните към този момент контракти за тунела под Шипка.

Тези 3.9 милиарда лева не са поискани в допълнение от вицепремиера Караджов за изненада на сътрудниците, както те се пробват да внушат. Тези 3.9 милиарда лева са искане на депутатите в сходство с решението на Народното събрание. Министърът на районното развиване и благоустройството е единствено фиктивен вносител по закон. Ако членовете на „ Продължаваме промяната “ имат въпроси по тях, следва да ги насочат към народните представители.

Вицепремиерът Гроздан Караджов благодари на сътрудниците си от „ Продължаваме промяната “ за това, че демонстрираха, че от негова страна в никакъв случай не е спирана процедурата по актуализацията на държавния бюджет за 2022 година ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР