Министерството на регионалното развитие и благоустройството изпрати до общините образец

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството изпрати до общините образец
Коментари Харесай

МРРБ изпрати до общините образец на заявление за проектно финансиране на проекти

Министерството на районното развиване и благоустройството изпрати до общините пример на заявление за планово финансиране на общински планове по програмата за финансови вложения.

Съгласно наредбите на Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 година и Приложение № 3 към него дейностите за планиране, строителство, главен ремонт и реорганизация ще се осъществят в интервала 2024-2026 година В този интервал Министерство на регионалното развитие настоящо ще прави банкет на заявки за кандидатстване, съпроводени с нужните спомагателни документи.

За всеки предпочитан обект от Приложението би трябвало да бъде подавано настрана заявление. В него локалните администрации ще показват дали със съответната инвестиция ще се финансира планиране, строително-монтажни работи или инженеринг (проектиране и строителство). В документа ще се попълнят данни за общата стойност на плановото предложение и размера на нужното финансиране за интервала 2024-2026 година Ще се разказва и документалната подготвеност. За съставен елемент Проектиране ще се показва дали има налична виза за планиране или мнение на основния проектант на общината с в детайли изложение на капиталовото желание, когато за осъществяване на проектирането не се изисква виза за планиране. За съставен елемент Строително-монтажни работи ще се заявява дали има налични настоящ план в работна или техническа фаза, годно позволение за градеж или мнение на основния проектант с в детайли изложение на капиталовото желание, че градежът не се нуждае от издаване на позволение за градеж, когато такова не се изисква според Закона за устройство на територията. Към заявката общинските управляващи ще би трябвало да показват и електронни копия на всички посочени като налични в заявката за финансиране документи.

Общините ще показват още плануваното начало на осъществяване на плана и степента на подготвеност на процедурите по желание на реализатори.

Планира се подписването на договорите с общините за финансиране на плановете да стартира през този месец.

Заявлението за планово финансиране може да бъде открито в секция „ Общински планове “ на интернет страницата на Министерство на регионалното развитие.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР