Министерството на регионалното развитие и благоустройството да финансира възстановяването и

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството да финансира възстановяването и
Коментари Харесай

МРРБ ще финансира възстановяването на мостово съоръжение в Шумен

Министерството на районното развиване и благоустройството да финансира възобновяване и укрепването на мостово оборудване в индустриалната зона на Шумен се договориха министър Виолета Комитова и заместник-кметът на общината Боян Тодоров. В срещата взе участие и заместник-министър Иван Шишков.

Експлоатираното и поддържано от локалната власт оборудване е част от трасето Шумен - Бургас, по което се прави интензивно придвижване, в това число на тежкотоварни транспортни средства, и се намира над железопътна линия. В момента то е с градивни проблеми и за повишение на сигурността на пътуващите по моста и
преминаващите под него влакове е належащо осъществяването на ремонтно-възстановителни работи. За осъществяването им Община Шумен е изготвила план и има издадено позволение за градеж.

Индикативната стойност на нужните средства за осъществяване на плануваните действия е в размер на 1 млн. лева Предвижда се те да бъдат предоставени посредством програмата, по която Министерство на регионалното развитие подкрепя общини при осъществяването на благоустройствени действия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР