Министерството на правосъдието на САЩ обвини китайския гражданин Линуей Дин

...
Министерството на правосъдието на САЩ обвини китайския гражданин Линуей Дин
Коментари Харесай

САЩ обвиниха китаец за шпионска кражба на технологични тайни на Google

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати упрекна китайския жител Линуей Дин в кражба на търговски секрети на Гугъл, свързани с създаването на изкуствен интелект. Според американския департамент на правораздаването, до момента в който е бил чиновник на офиса на компанията в Калифорния, той е работил за две компании, основани в Китай, които са профилирани в региона на изкуствеия интерект.

Китайският специалист е бил арестуван през вчерашния ден. Според Министерството на правораздаването Линуей Дин е получил работа като софтуерен инженер в Гугъл през 2019 година Задълженията му са включвали създаване на програмен продукт и вследствие на това той имал достъп до поверителна информация. През май 2022 година, съгласно прокуратурата, Дийн почнал скрито да качва получената информация в своя акаунт в Гугъл Cloud. До май 2023 година са изтеглени над 500 файла със секретни данни, настояват от Министерството на правораздаването.

През юни 2022 година Линуей Дин, отбелязва министерството, е получил имейли от основния изпълнителен шеф на софтуерна компания, ситуирана в Китай, след което е посетил Китай. Там му е препоръчана длъжността механически шеф на китайска компания, след което той е основал лична компания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР