Министерството на правосъдието на Грузия реши да прехвърли бившия президент

...
Министерството на правосъдието на Грузия реши да прехвърли бившия президент
Коментари Харесай

Прехвърлят Михаил Саакашвили във военната болница в град Гори

Министерството на правораздаването на Грузия реши да трансферира някогашния президент на републиката Михаил Саакашвили във военната болница в град Гори. Той понастоящем се намира в интензивното поделение на болничното заведение в пандиза, заяви министърът на правораздаването Рати Брегадзе на Грузия на брифинг, представен от

„ Министерството на правораздаването реши да приведе наказания Михаил Саакашвили във военната болница в Гори “, сподели Брегадзе и означи, че в този момент управляващите чакат неговото единодушие за превозването.

Както изясни министърът, за извеждането на пандизчия от наказателното заведение е належащо единодушието на самия него. В същото време министърът на правораздаването изиска от Саакашвили да приключи гладната стачка, а пот оддръжниците му - да не провеждат манифестации наоколо до болничното заведение. В противоположен случай политикът ще бъде върнат в болничното заведение на пандиза.

Саакашвили припадна и загуби схващане по време на среща с юристи в четвъртък. По-късно доктор в затворническата болница сподели пред кореспонденти, че положението на някогашния президент е нормализирано и че всички витални индикатори към този момент са естествени. Политикът към момента е в реанимацията на затворническата болница.

Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили не е срещу да бъде изместен от затворническа болница във военната болница в град Гори. Това сподели пред кореспонденти депутатът от опозицията Екатерина Херхеулидзе, откакто посети някогашния грузински водач.

Соред нея сега Саакашвили е със своя юрист Ника Гварамия в затворническата болница, както и с представител на украинското посолство. Те се договарят за техническите елементи, които са нужни за превозване на пациента.

Междувременно във военната болница в Гори тече подготовка. Болницата беше посетена от министъра на опазването на здравето на Грузия Екатерина Тикарадзе, която увери събралите се там публицисти, че някогашният грузински водач ще получи цялата нужна помощ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР