Министерството на правосъдието (МП) и Държавна агенция за закрила на

...
Министерството на правосъдието (МП) и Държавна агенция за закрила на
Коментари Харесай

Рап клип, сниман в Съдебната палата, предизвика държавна проверка

Министерството на правораздаването (МП) и Държавна организация за протекция на детето (ДАЗД) ревизират абсурден рап клип, сниман в Съдебната палата в София. Става въпрос за ария на изпълнителя Alek Sandar, във видеото към която се вижда по какъв начин мъже с оръжия, полуголи девойки и деца танцуват пред разнообразни правосъдни знаци. А в текста се пее за " билката " с апели за заверка.

Съдебната палата, която с изключение на знак на правораздаването е и архитектурен монумент, се ръководи от ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов и той или упълномощено лице може да позволи това да се случи. Оттам обявиха, че сега се прави инспекция към събитията и разрешението за снимане на клипа, което е станало още през февруари.

Всичко е минало през филтри и е в съгласие с адвокати . В обстановката това не е Съдебната палата, а е употребена кооперацията, постройката, само че не се съставлява Съдебната палата на никое място в този клип. Това е на половина същинско помещение, а другата част е анимирана “, сподели пред bTV изпълнителят, който посочи, че концепцията е била това да е фон на банка.

Междувременно от Министерството на правораздаването обявиха:

" Във връзка със снимането на видеоклип в постройката на Съдебната палата-София, който провокира остра социална реакция и бе охарактеризиран като уронващ престижа на правосъдната власт министърът на правораздаването Данаил Кирилов разпореди на Главна дирекция " Охрана " (ГДО) инспекция на събитията във връзка със снимането на видео продукцията.

В резултат бе открито, че снимането на фрагментите е било осъществено на 16.02.(неделя) 2020 година от екип на продуцента " Ню Ърбън Продукшънс " ЕООД, а посочената цел е била " фрагменти за видеоклип към саундтрака на кино лентата " Married Young " . Участниците в фотосите, общо 16 души, са били позволени в постройката от чиновниците на ГДО след писмо от началника на отдел " Управление на собствеността " при Върховен касационен съд.

В него се показва, че достъпът би трябвало да бъде сбъднат по силата на контракт сред " Ню Ърбън Продукшънс " ЕООД и Върховен касационен съд. Предоставя се и лист с лицата, които следва да бъдат позволени. Така чиновниците на ГДО са били длъжни да обезпечат само пропускателния режим в постройката. Всички останали дейности по видеозаснемането в Съдебната палата-София са предмет на договорните връзки сред продуцента и Върховен касационен съд ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР