Министерството на отбраната публикува информация по колко пари взимат българските

...
Министерството на отбраната публикува информация по колко пари взимат българските
Коментари Харесай

Вижте колко плащат на пилотите ни новобранци в САЩ

Министерството на защитата разгласява информация по какъв брой пари взимат българските водачи, които се образоват да ръководят изтребители F-16 в Съединени американски щати.

По мотив зачестили обществени спекулации и погрешни внушения по отношение на изискванията, при които са командировани българските водачи за образование в Съединени американски щати, предоставяме следната информация, пишат от министерството.

Българските водачи – един майор и трима капитани – са командировани при изискванията на Наредбата за дълготрайни командировки в чужбина.

В взаимозависимост от званието дневните командировъчни са:
за капитан - 63 $ дневно.за майор - 72 $ дневно
По този метод се образуват:
1890 $ за капитан месечно2160 $ за майор месечно
В случай, че брачната половинка на военнослужещия реши да го придружи в Съединени американски щати, тогава Министерството на защитата заплаща на военнослужещия още 432 $ на месец.

В случай, че военнослужещият реши децата му да бъдат с него в Съединени американски щати, Министерството на защитата заплаща на военнослужещия по 216 $ месечно за всяко дете.

Всеки месец тричленно семейство на един майор би разполагало – с изключение на със заплатата на военнослужещия – с 2808 $ командировъчни средства.

За покриване на квартирни разноски един майор може да разполага с до 2376 $, а капитан - с до 2079 $ месечно.

Отделно от тези суми на годишна база всеки офицер и членовете на неговото семейство получават по 1674 $ за подписване на годишни медицински застраховки.

Отделно от това, Министерството на защитата заплаща до 4050 $ от годишната образователна такса за всяко дете на военнослужещ, учащо се в американско учебно заведение.

Отделно от това, Министерството на защитата заплаща в двете посоки самолетните билети на офицерите и съпътстващите ги членове на техните фамилии, в това число и вътрешните самолетни билети при пренасяне от едно място за образование в друго място за образование.

В умозаключение – САМО годишните командировъчни средства за двучленно семейство, на майор и неговата брачна половинка, възлизат на 63 792 $, което надвишава междинния годишен приход на глава от популацията в Съединени американски щати (който по публични данни за 2018 година е 54 579 долара).

Отделно от тази сума от 63 792 $, командированите български водачи не престават да получават цялостния размер на своето месечно заплащане от самото начало на образованието си в Съединените американски щати.

Както се вижда, Министерството на защитата се е погрижило да обезпечи всички нужни условия за психологическия комфорт и естествена фамилна среда на обучаемите български водачи, с цел да могат те напълно да се концентрират върху усвояването на самолета F-16.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР