Министерството на отбраната отговори на постъпили въпроси за придвижване на

...
Министерството на отбраната отговори на постъпили въпроси за придвижване на
Коментари Харесай

МО обясни защо военна техника се придвижва по пътищата на България

Министерството на защитата отговори на постъпили въпроси за напредване на военна техника по националната пътна инфраструктура

Във връзка с постъпили въпроси за напредване на военна техника по националната пътна инфраструктура, Ви осведомяваме, че през вчерашния ден, 2 март, от образователен полигон „ Ново село “ към Русе се е придвижвала автоколона, с която са превозени бойни машини „ Брадли “, оповестиха от Минисерството на защитата.

Днес от образователен полигон към Румъния се транспортират военнослужещи от състава на Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа.

Придвижването е във връзка със приключило присъединяване на формирование от Сухопътните войски на Съединени американски щати в съвместната-българо-американска подготовка “Joint Training” на образователния полигон „ Ново село “. Тя се организира от януари до юни тази година в границите на плануваните през 2021 година взаимни учения на Българската войска в страната и чужбина. Формированията от Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа вземат участие в нея на ротационен принцип.

В “Joint Training” вземат участие сили и средства от Министерството на защитата, структурите на директно послушание на министъра на защитата и Българската войска. Съвместните учения покачват боеспособността на българските въоръжени сили и способстват за оперативната съгласуемост в народен и в съюзен формат.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР