Министерството на отбраната на САЩ обяви във вторник 400 милиона

...
Министерството на отбраната на САЩ обяви във вторник 400 милиона
Коментари Харесай

САЩ дават на Украйна дронове за наблюдение

Министерството на защитата на Съединени американски щати разгласи във вторник 400 милиона $ спомагателна помощ за сигурността на Украйна, включваща ракети за противовъздушна защита, бронирани транспортни средства и дребни дронове, заяви Ройтерс.

, ще включва за първи път дронове за наблюдаване Hornet.

Ще бъдат изпратени муниции за системи за противовъздушна защита " Пейтриът " и национални усъвършенствани ракетни системи земя-въздух (NASMS), противовъздушни системи " Стингер ", повече муниции за високомобилни артилерийски ракетни системи (HIMARS), бронетранспортьори " Страйкър " и разнообразни други ракети.

Боеприпасите са от запасите на американската войска и се отпускат без единодушието на Конгреса, с цел да стигнат по-бързо до бойното поле.

 Украйна е получила касетъчни муниции Украйна е получила касетъчни муниции

Това е 43-ият пакет за помощ в сигурността, утвърден от Съединени американски щати за Украйна. Повече от 43 милиарда $ военна помощ на Съединени американски щати е предоставена след нахлуването на Русия през 2022 година

Коментирайки известието за помощта, държавният секретар Антъни Блинкен означи офанзивите на Русия против украинските пристанища и украинската инфраструктура след отдръпването от Черноморската самодейност за зърно предходната седмица.
" Русия може да приключи тази война когато и да е, като изтегли силите си от Украйна и спре бруталните си офанзиви против градовете и хората на Украйна. Докато не го направи, Съединените щати и нашите съдружници и сътрудници ще стоят обединени с Украйна, толкоз дълго, колкото е належащо ", сподели Блинкен в изказване.

Англия съобщи във вторник, че разполага с информация, сочеща, че съветската войска може да стартира да нападна цивилни кораби в Черно море, до момента в който Европейският съюз даде обещание да помогне на Украйна да изнася съвсем цялата си селскостопанска продукция посредством железопътен и авто превоз.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР