Министерството на отбраната на Руската федерация обвини Украйна в извършването

...
Министерството на отбраната на Руската федерация обвини Украйна в извършването
Коментари Харесай

Русия обвини Украйна в терористична атака срещу Москва

Министерството на защитата на Руската федерация упрекна Украйна в осъществяването на " терористична офанзива “ с дронове против Москва, заяви РИА Новости.

В известието се прецизира, че за офанзивата са били задействани безпилотни летателни апарати от самолетен вид, всички от които са били изумени. Общият брой на употребяваните дронове против Москва, съгласно данните на съветското МО, е осем, съобщи " Фокус ". Други пет са безпилотни летателни апарата са били свалени от зенитно-ракетна система " Панцир-С “ в Подмосковието.

Допълва се още, че три от задействаните против Москва дрона са обезвредени от средства за водене на радиоелектронна битка, вследствие на което те са изгубили ръководство и са се отклонили от набелязаните цели.

По-рано съветските средства за всеобща информация оповестиха за поредност от детонации на безпилотни летателни апарати в региона в и към Москва. Кметът на съветската столица Сергей Собянин разгласи, че вследствие на поредицата произшествия са нанесени " незначителни вреди “ на няколко здания в града, написа вестник " Коммерсант “.

Телеграм каналът " 112 “ на сой ред заяви, че вследствие на рухването на дронове има жертви, само че броят им не се прецизира. По данни на Baza в региона на Москва са свалени повече от 10 дрона, множеството от които в регионите на Истра, Красногорск и Одинцово.

Спешните служби оповестиха за РИА Новости, че един БЛА е блъснал кооперация, вследствие на което фасадата и прозорците са били унищожени, а трите входа на постройката са били евакуирани. За удар се рапортува и по 24-етажен жилищен блок, който също е понесъл вреди по фасадата и прозорците на високите етажи.

Според Телеграм канала " 112 “ минимум три здания са били атакувани от БЛА в Москва. Няколко дрона са видяни в Одинцово и Красногорск край Москва. Те са свалени при метода им към столицата.

Министерството на изключителните обстановки на Руската федерация заяви за детонация в къща в региона на Нова Москва. По предварителни данни вреди са нанесени от рухването на дрона, няма потърпевши. Недалеч от мястото на случая е летище " Внуково “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР