Министерството на отбраната (МО) на Латвия подписа в четвъртък договор

...
Министерството на отбраната (МО) на Латвия подписа в четвъртък договор
Коментари Харесай

Латвия купува от Германия системи за противовъздушна отбрана IRIS-T

Министерството на защитата (МО) на Латвия подписа в четвъртък контракт с немската компания Diehl Defense за закупуване на системата за противовъздушна защита със междинен обхват IRIS-T, оповестиха от министерството, представени от eng.lsm.lv.

Договорът за доставка е на стойност към 600 милиона евро. Латвия ще получи цялото належащо съоръжение за ефикасната работа на системите IRIS-T.

Diehl Defense е планувано да стартира доставка на системи за противовъздушна защита със междинен обхват през 2026 година

Дотогава Латвия би трябвало да образова личен състав и да усъвършенства инфраструктурата, както и да извърши други предпоставки, тъй че сега на доставката на системата IRIS-T националните въоръжени сили да са подготвени да ги употребяват и поддържат изцяло.

МО съобщи, че през септември тази година Латвия и Естония са подписали взаимно съглашение за закупуване на система за противовъздушна защита със междинен обхват IRIS-T, създадена от немската компания Diehl Defence.

Системите за противовъздушна защита IRIS-T са способни да унищожават противников самолети и безпилотни самолети в радиус от 40 километра.

Съвместното закупуване на един вид система ще разреши на Латвия и Естония да спестят бюджетни запаси, както и да улесни взаимната съгласуваност на отбраната на района на балтийските страни, споделиха от МО.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР