Министерството на околната среда и водите поиска допълнителна информация от

...
Министерството на околната среда и водите поиска допълнителна информация от
Коментари Харесай

МОСВ поиска да се включи в оценката на проекта за инсинератор в Гюргево

Министерството на околната среда и водите изиска спомагателна информация от Румъния за желанието да бъде построен инсинератор в Гюргево.

С оглед непосредствената непосредственост на град Русе Министерство на околната среда и водите упорства да бъде осведомено по какъв начин ще бъде опазено качеството на атмосферния въздух и останалите съставни елементи и фактори на околната среда при реализацията на плана.

Министерство на околната среда и водите дава на румънското министерство мнения, получени в хода на извършените съвещания, както и резултатите, получени от обезпечения публичен достъп, в това число и в град Русе.

Изискването на Министерство на околната среда и водите е информацията в отчета за оценка на влияние на околната среда (ОВОС) да бъде модифицирана и допълнена, съгласно описаните забележки и показана още веднъж за изпращане на способените органи и заинтригуваната общност.

Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов упорства още България да вземе присъединяване в процедурата по Оценка на въздействието върху околната среда поради значимостта на тематиката за жителите на град Русе.

Министърът предлага, след премахване на забележките по отчета, да бъде проведено публично разискване на капиталовото предложение на територията на Република България.
 Русенци предизвикаха подписка против градежа на инсинератор в Гюргево
Русенци предизвикаха подписка против градежа на инсинератор в Гюргево

Предвижда се в него да се изгарят медицински и скотски отпадъци
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР