Министерството на образованието и науката не одобрява и не счита

...
Министерството на образованието и науката не одобрява и не счита
Коментари Харесай

МОН: Не е правилно Такева да насочва учители към определени учебници

Министерството на образованието и науката не утвърждава и не смята за верен методът, при който учителите са насочвани към избора на съответни учебници. Това споделиха от просветното министерство за “24 часа ” във връзка изпратено писмо от председателката на учителския профсъюз Янка Такева до шефове, в което се лобира за несъмнено издателство.

В писмо до шефовете на учебните заведения в страната и регионалните координатори на Синдиката на българските учители Такева предложила на преподаватели да изберат учебници и пособия на издателство “Клет България ” (правоприемник на " Анубис " и " Булвест 2000 " ) с претекста, че то 10 година подкрепя издаването на синдикалния вестник и това би било в “духа на положителното обществено партньорство ”.

След като писмото бе публикувано в медиите, от останалите издателства са сезирали Министерството на образованието. От там пък дадоха обещание, че ще се срещнат с издателствата и ще провеждат Отраслов съвет. От просветното министерство дефинираха и като неприемлива намесата в избора на учебници, като припомниха, че съгласно Закона за предучилищното и учебното обучение единствено учителите имат право да избират по кои от тях ще преподават.

“24 часа ” се опита да се свърже с Такева, само че тя не отговори на телефона си. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР