Министерството на младежта и спорта в лицето на министъра Красен

...
Министерството на младежта и спорта в лицето на министъра Красен
Коментари Харесай

Министър Кралев похвали Георги Глушков за правилата за финансов феърплей

Министерството на младежта и спорта в лицето на министъра Красен Кралев похвали президента на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков. Причината са разпоредбите за финансов феърплей, които бяха признати по време на съвещанието на Управителния съвет на 30 юни.

„ Българският баскетбол с революционни промени! Браво на Глушков! “, написа спортният министър в профила си във Facebook, като по-късно имаше и обяснение на новите правила.

“Основната концепция на новия документ е да бъдат предпазени правата на играчите и треньорите, като няма да има опция да се заобикаля заплащането на налози и осигуровки в цялостния им размер.

Състезателите подписват декларация. С нея, в случай че след края на сезона и преди началото на новия, те имат да получават суми, клубовете да не могат да картотекират други състезатели, до момента в който не изплатят тези суми.

Освен баскетболистите, сходна декларация би трябвало да попълнят и клубовете. В нея би трябвало да написа сумата, която състезателите имат да получават по своя контракт. Ако има разминаване или клубът дължи пари на свои състезатели, отборът няма да може да бъде картотекиран за новия сезон.

Другата специфичност е, че заплатите би трябвало да се превеждат по банков път, а не на ръка, както е до момента в по-голяма част от клубовете.

Баскетболната федерация е едвам втората у нас, която изважда на показ парите, които действително получават играчите, като същата е практиката и в Българския футболен съюз”, написа Красен Кралев във “Фейсбук”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР