Министерството на комуникациите на Русия планира да разреши добива на

...
Министерството на комуникациите на Русия планира да разреши добива на
Коментари Харесай

Руските власти ще разкриват майнърите по сметките за електрически ток

Министерството на връзките на Русия възнамерява да позволи добива на криптовалута както на потребителите, по този начин и на фирмите, само че ще управлява процеса.
Ще има специфична система за откриване на майнърите, която ще регистрира структурата на потреблението на електрическа сила и интернет трафика. Всичко това е належащо, тъй като хората занимаващи се с рандеман на криптовалута, ще имат квоти за електрическа енергия и специфична цена.

Предвиждат се две години данъчна почивка за майнърите, само че през това време те би трябвало да водят счетоводство на добива. След тази почивка, юридическите лица ще би трябвало да заплащат налог върху облагата, без Данък добавена стойност. Какъв ще е данъкът за физическите лица към този момент не се знае.

Засега това е план, който се доработва и на 1 февруари ще бъде показан пред държавното управление. Обмисля се по сходен метод да бъдат откривани и огромните ферми за рандеман на криптовалута.

Не се изяснява по какъв тъкмо метод ще бъдат откривани майнърите. Предполага се, че те непрестанно употребяват еднообразно количество електрическа сила, сходно на алуминиевите фабрики. Проверката на интернет трафика ще добави спомагателен щрих към профила и в последна сметка, с потреблението и на други сходни признаци, тези хора ще могат да бъдат откривани.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР