Министерството на кохезията и регионалното развитие на Словения ще изпрати

...
Министерството на кохезията и регионалното развитие на Словения ще изпрати
Коментари Харесай

До 400 млн. евро ще поиска Словения от Брюксел

Министерството на кохезията и районното развиване на Словения ще изпрати през днешния ден искане до Европейска комисия за финансова помощ. Словения ще изиска до 400 млн. евро от от фонда за взаимност на Европейски Съюз за справяне с вредите от наводненията, от които 2/3 от страната беше наранена през август, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на словенската национална телевизия РТВ Сло.

Министърът на кохезията и районното развиване на Словения Александър Йеушък даде през вчерашния ден шест стедмичен период на Европейска комисия, с цел да реши по какъв начин ще взе участие в оправянето с вредите от наводненията в Словения. Той съобщи, че се надява Европейска комисия да изпрати на страната средствата за възобновяване след бедствието.

Фонда за взаимност е инструмент на Европейски Съюз за помощ при естествени бедствия

Любляна чака от него да бъдат отпуснати близо 400 млн. евро. Тя е поискала авант от тези средства от 100 млн. евро още тази година. Другите 300 млн. евро безплатна помощ, тя чака да дойдат през идната година.

Правителството направи оценка на директните вреди и средствата за премахване на последствията от бедствието. Те възлизат на 9,99 милирда евро. При оценката то е употребило методологията Оценка на потребностите след злополучие (Post-Disaster Needs Assessment). Методологията съставлява надграждане на националната методология, въведена в Европейски Съюз. Според словенските управляващи тя позволяба по-бърза и обща оценка на следствията след естественото злополучие.

Големите числа, които са обект на публични опасения и рецензии за пресилване, включват всички аспекти на вредите при положение на естествено злополучие, както и разноските за възобновяване на потърпевшите региони.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР