Министерството на иновациите и растежа започва да сключва договори с

...
Министерството на иновациите и растежа започва да сключва договори с
Коментари Харесай

Министър Пулев: МИР започва сключването на договори с 1599 фирми по втората процедура от Плана за възстановяване

Министерството на нововъведенията и растежа стартира да подписва контракти с 1599 компании, които са утвърдени за финансиране по втората към този момент завършила за кандидатстване процедура от Плана за възобновяване – „ ИКТ решения и киберсигурност “. Вече са изпратени първите 750 предложения към микро-, дребни и междинни предприятия у нас. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев във връзка почналото през днешния ден подписване на контракти с компаниите.

„ По процедурата няма да се постанова съфинансиране от фирмите. В взаимозависимост от декларираните потребности компаниите ще получат грантове сред 3000 лева и 20 000 лева “, сподели още Пулев.

Припомняме, че по процедурата се аплайваше сред октомври 2022 година и декември 2022 година, като бяха подадени над 7600 планови оферти. През февруари 2023 година бяха оповестени и спечелилите финансиране 1599 компании, които ще получат общо 30.6 млн. лева

Компаниите ще имат опцията да закупуват програмен продукт за усъвършенстване на управническите, индустриалните и логистичните процеси, както и да си обезпечат по-добра осведомителна и киберсигурност. Със средствата ще могат да се покриват разноски и за основаване на корпоративни уеб страници, мобилни приложения, онлайн магазини, цифров маркетинг, връзки с клиенти, системи за бизнес разбори, онлайн образования на чиновници и уеб-базирани услуги за платформи и вътрешни мрежи за шерване на информация.

Поканените претенденти следва да дават преди подписване на договорите доказателства с оглед осъществяване на инспекция дали дават отговор на условията за краен адресат на средства от Плана за възобновяване.

Само по първите две процедури от Плана по линия на МИР финансиране ще получат над 2500 компании. По първата процедура „ Технологична рационализация “ към този момент са подписани 911 контракта, като следва подписването и на останалите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР