Министерството на финансите организира Конференция на високо равнище – „Следващата

...
Министерството на финансите организира Конференция на високо равнище – „Следващата
Коментари Харесай

Домакин сме на форум на високо равнище, посветен на Многогодишна финансова рамка

Министерството на финансите провежда Конференция на високо ниво – „ Следващата многогодишна финансова рамка: дистрибутивни, алокативни и стабилизиращи функционалности “. Събитието ще се организира на 9 март в Националния замък на културата. С провеждането на форума Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз цели да реализира равномерен преход сред разискването на тематиката за идната МФР на неофициалната среща на държавните и държавните ръководители, която се организира на 23 февруари, и предлагането на Европейската комисия за МФР след 2020 година, което се чака да бъде оповестено при започване на май. По време на конференцията в София се планува полемиката да бъде фокусирана върху МФР в подтекста на разпределителните и стабилизиращите функционалности на обществените финанси.

Конференцията на високо ниво ще се организира в две сесии, като откриващите речи първоначално им ще бъдат предавани в действително време тук. Първата е експертна тематична полемика, по време на която главните тематики на диалог ще бъдат подобаващата композиция от политики за ефикасен разход на средства и вероятните способи за пригаждане на настоящата система на лични запаси към новата обстановка. Участници в панела ще бъдат специалисти от министерства на финансите и на външните работи на страните членки, представители на Европейска комисия, Генералния секретариат на Съвета на Европейски Съюз и водещи европейски неправителствени организации. Събитието ще бъде намерено от министъра на финансите и ръководител на Съвета ЕКОФИН Владислав Горанов и от заместител министър-председателя и министър на външните работи на Република България Екатерина Захариева.

Втората сесия на форума ще се организира на висше политическо равнище. Приветствени слова първоначално й ще поднесат заместител министър-председателят на Република България Томислав Дончев, комисарят по бюджета и човешките запаси Гюнтер Йотингер и министърът за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова. Сред участниците във втория панел, които ще проведат политически спор по отношение на бъдещето на обществените финанси на Европейски Съюз след 2020 година, ще бъдат министри на финансите и на външните работи от Европейски Съюз и други институции, отговарящи за договарянията по МФР. В полемиката ще се включат високопоставени представители на европейски институции, измежду които Комисията за районно развиване в Екологичен потенциал, Европейския комитет на районите Европейската счете палата, Европейска комисия, Екологичен потенциал, Генералния Секретариат на Съвета на Европейски Съюз, Народното събрание на Република България и на други водещи европейски институции и организации. След края на събитието не е планувана конференция.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР