Министерството на финансите на САЩ взима извънредни мерки, за да

...
Министерството на финансите на САЩ взима извънредни мерки, за да
Коментари Харесай

Извънредни мерки в САЩ заради дълговата криза

Министерството на финансите на Съединени американски щати взима изключителни ограничения, с цел да избегне надвишаване на тавана на дълга, заяви финансовият министър Стивън Мнучин в писмо до председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси, представено от ТАСС и Ройтерс.

Мнучин показва, че стопира краткотрайно финансирането на държавната пенсионна работа и фонда за неработоспособност, като издаването на дълг се прекратява от 4 март до 5 юни.

В писмото си министърът приканва Конгреса да работи за увеличение на законоустановения предел на дълга колкото може по-скоро.

Според настоящото законодателство държавното управление можеше безкрайно да усилва федералните заеми до 2 март. След тази дата влиза в деяние по този начин нареченият таван на дълга, който не разрешава взимането на заеми над нивото на задлъжнялост, достигнато до този период. Извънредните ограничения на министерството на финансите могат да продължат единствено няколко месеца, след което Конгресът е задължен да увеличи тавана на дълга, с цел да не се допусне дефолт, отбелязва ТАСС.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР