Министерството на финансите (МФ) обявява конкурс за избор на графичен

...
Министерството на финансите (МФ) обявява конкурс за избор на графичен
Коментари Харесай

БОМБА! Министърът на финансите Асен Василев ви дава 20 000 лева, ето и условието

Министерството на финансите (МФ) афишира конкурс за избор на графичен знак (лого), слоган (мото) и създаване на бранд книга (бранд бук) за присъединението на България към еврозоната.
Целта е да се сътвори обща образна еднаквост на цялостната информационна акция за приемането на единната европейска валута.
Логото и слоганът ще се употребяват в материали за всички информационни канали – печатни, аудио и видео материали и послания в телевизия, радио, интернет и цифрово пространство, свързани с интервала преди, по време на и след въвеждане на единната европейска валута в България. Те би трябвало да бъдат създадени в цялостна система за образна еднаквост – бранд бук. В нея следва да има информация за логото, слогана, както и предложени разновидности за приложимост в рекламни и корпоративни материали.
Министерството на финансите чака оферти на графичен облик, който да включва логото и слогана дружно на български език, като се употребява кирилица. Той би трябвало да има еквивалент с превод на слогана на британски език, написа Лупа.
Предложенията би трябвало да бъдат авторски, истински, реформаторски, разпознаваеми и асоциативни.
В състезанието може да вземе присъединяване всяко физическо лице, което е приключило приблизително или висше обучение или е студент по една от следните специалности – графичен дизайн, информационни, художествени и образни специалности, маркетинг или лингвистика, и което има най-малко 3 лични плана в една от следните сфери – графичeн дизайн, маркетингови и информационни акции.
За присъединяване се позволява и всяко юридическо лице, което има най-малко 3 лични плана в една от следните области – графичен дизайн, маркетингови и информационни акции, и в което водещият специалист в екипа е приключил приблизително или висше обучение или е студент по една от следните специалности – графичен дизайн, информационни, художествени и образни специалности, маркетинг или лингвистика.
Всеки претендент може да взе участие единствено с един план. Крайният период за подаване на заявките за присъединяване в състезанието е 22 ноември 2023 година
Документите за присъединяване се одобряват в запечатан непрогледен плик всеки работен ден от 9:00 до 17:30 часа в Центъра за административно обслужване, стая № 1, на Министерството на финансите, гр. София, п.к. 1040, ул. „ Г. С. Раковски “ 102.
С цел обезпечаване на гласност, бистрота и задълбочена експертиза в художествените и образните изкуства, в журито бяха поканени и ще се включат доцент доктор Светлин Балездров от Националната художествена академия, Кирил Златков от Съюза на българските художници, Александър Христов от Българската асоциация на ПР организациите и Петър Кесерджиев от Българската асоциация на информационните организации, както и представители на Българската национална банка, Министерския съвет и Министерството на финансите.
След осъществяване на класирането Министерството на финансите ще предложения класирания преди всичко претендент да подписа контракт на стойност 20 000 лв..
Със сключването на договора ще бъдат трансферирани на МФ авторските права и ще бъде отстъпено изключителното право за прилагане на графичния знак (лого), слогана (мото) и информацията в бранд бука, както и на напътствията за вярно използване на образната еднаквост – графични детайли, типография, цветови модели, шрифтове, стандарти, примерни модели за потреблението му в рекламни материали.
При експлицитен отвод на класирания преди всичко претендент да подписа контракт, Министерството на финансите си резервира правото да предложения втория в класирането.
След основаването на главните образни детайли на цялостната информационна акция за присъединението на България към еврозоната, те ще станат наложителни за потребление от всички институции в процеса на акцията. По този метод ще се реализира бързо и елементарно асоцииране както на самодейностите и дейностите в хода на акцията, по този начин и за наблягане на поддръжката, която Европейския съюз оказва на страната в процеса на въвеждане на еврото.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР