Министерството на финансите до дни ще подаде първото искане за

...
Министерството на финансите до дни ще подаде първото искане за
Коментари Харесай

Вече може да искаме първите пари по Плана за възстановяване

Министерството на финансите до дни ще подаде първото искане за приемане на средства по Националния проект за възобновяване и резистентност. Това ще стане, откакто България подписа съглашение за " оперативни договорености " с Европейската комисия. Това е последното належащо съглашение по отношение на проекта, преди страната да подаде публично искане за приемане на средства по механизма, прецизираха от МФ.

Оттам оповестиха, че България е страната членка с най-бързо контрактуваните и подписани " оперативни договорености " в целия Европейски Съюз. Въпреки че българският проект беше 24-ят признат, България е 15-та страна с " оперативни договорености " с Европейска комисия. Процесът нормално лишава сред 5 и 7 месеца, като е достигал и до 10. Българското държавното управление съумя да завърши процеса за по-малко от 3 месеца след утвърждението на българския проект от Съвета на Европейски Съюз, споделиха от министерството.

" Това удостоверява, че няма закъснение в осъществяването на Плана за възобновяване и резистентност. За по-малко от 3 месеца е подписано и утвърдено финансово съглашение, изпълнени са всички законодателни ограничения по отношение на първото заплащане, построена е осведомителна система и е създадена и призната вътрешна нормативна база за осъществяването на промени и вложения, в това число система за ръководство и надзор ", показаха още от МФ. Оттам допълниха, че в идващите дни следва изпращането на първото искане за приемане на средства по механизма, които, след двумесечна оценка от страна на Европейска комисия и процедура в съвета, се чака да дойдат през есента.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР