Министерството на енергетиката публикува финалните варианти на териториални планове за

...
Министерството на енергетиката публикува финалните варианти на териториални планове за
Коментари Харесай

Публикуваха териториалните планове за Стара Загора, Перник и Кюстендил

Министерството на енергетиката разгласява финалните разновидности на териториални проекти за обективен преход на областите Стара Загора, Перник и Кюстендил.

Можете да ги видите, като последвате връзките: Стара Загора -, Перник –, и Кюстендил -.

От държавната пресслужба показват, че те са били налични на уеб страницата на Министерството на енергетиката от петък, откакто през уикенда се чуха рецензии към кабинета, че проектите не са оповестени. 

Те бяха утвърдени на изключително съвещание на Министерски съвет в петък и изпратени към Европейската комисия.

Оттогава насам не стопират митингите на енергетици и миньори, които са блокирали автомагистрала " Тракия " при Стара Загора и прохода Хаинбоаз. Днес се чака блокади да има и в Пернишко, както и на Автомагистрала " Струма " край Бобов дол.

В понеделник заран полицията спря с полицейски кордон от коли протестиращите от Топлоелектрическа централа и мини " Бобов дол ", преди да доближат до основния път сред Дупница и Кюстендил и Автомагистрала " Струма ".

Работещите в минния комплекс споделиха, че в случай че на бъдат пуснати, ще тръгнат пешком до автомагистралата, съобщи. Полицията опита да спре протестното шествие, хората обаче минаха през нивите и потеглиха в посока Автомагистрала " Струма ".

Пътят сред Дупница и Кюстендил към този момент е блокиран от шествието на протестиращите.

Целта е да бъде блокирана и Автомагистрала " Струма ".

Поради усложнения в придвижването по Автомагистрала " Струма " при 59-ти км е избран обходен маршрут в двете направления: по път І-1 Благоевград - София от пътен възел " Дупница север " до пътен възел " Бобошево ".

Трафикът се контролира от чиновници на " Пътна полиция ". Шофьорите да се движат с нараснало внимание и съобразена скорост.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР