Министерството на енергетиката обяви две процедури за подбор на предложения

...
Министерството на енергетиката обяви две процедури за подбор на предложения
Коментари Харесай

МЕ стартира две процедури за предложения за нови ВЕИ мощности и съхранение на енергия, финансирани от ПВУ

Министерството на енергетиката разгласи две процедури за асортимент на оферти за поддръжка на нови мощности за произвеждане на електрическа енергия от възобновими източници и предпазване на електрическа енергия по Националния проект за възобновяване и резистентност.
Това са процедури BG-RRP-4.032 „ Подкрепа на нови мощности за произвеждане на електрическа енергия от възобновими източници и предпазване на електрическа енергия с конфигурирана мощ от 200 kW до 2 MW “ и BG-RRP-4.033 „ Подкрепа на нови мощности за произвеждане на електрическа енергия от възобновими източници и предпазване на електрическа енергия с конфигурирана мощ над 200 kW “. Тези процедури са в осъществяване на Инвестиция 6 „ Подкрепа за нови мощности за произвеждане на електрическа енергия от възобновими източници и предпазване на електрическа енергия “  (C4.I6) от Националния проект за възобновяване и резистентност на Република България. Основната цел на инвестицията е да способства за увеличение на каузи на чистата сила в енергийния микс на България по пътя към климатична индиферентност посредством даване на поддръжка за построяването и консолидираното в електрическата мрежа на нови 1 425 MW мощности за произвеждане на електрическа сила от възобновими източници, дружно с 350 MW уреди за предпазване на електрическа сила. Процедура BG-RRP-4.032 „ Подкрепа на нови мощности за произвеждане на електрическа енергия от възобновими източници и предпазване на електрическа енергия с конфигурирана мощ от 200 kW до 2 MW " е с общ бюджет от 107 570 650 лева Финансирането е планувано за създаване на нови мощности за произвеждане на електрическа сила от слънчева и/или вятърна сила с местни уреди за предпазване (ЛСС), като безвъзмездното финансиране е под формата на капиталова помощ за локалните уреди за предпазване на електрическа сила. Процедурата има за цел построяването на най-малко 200 MW индустриални мощности от Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) в композиция с най-малко 100 MW ЛСС. Няма най-малък размер на финансиране, а оптималният за предложение за един план за едно дружество е в размер до 35 854 000 лв.. Максималният интензитет на безвъзмездното финансиране е до 50% от допустимите разноски, само че не повече от 1 075 706 лв. (без ДДС) за 1 МW конфигурирана мощ на ЛСС. За да бъде възможно предлагането за инвестиция следва да бъде за не повече от 1/3 от общата квотата на потенциала за уреди за предпазване по процедурата. Допустими по процедурата са компании от всички браншове на българската стопанска система, като се изключи такива от селското, горското и рибното стопанство.
Процедура BG-RRP-4.033 " Подкрепа на нови мощности за произвеждане на електрическа енергия от възобновими източници и предпазване на електрическа енергия с конфигурирана мощ над 200 kW " е с общ бюджет от 427 544 438 лева Предоставянето на средства е ориентирано само към нови мощности за произвеждане на електрическа сила от слънчева и/или вятърна сила с местни уреди за предпазване (ЛСС), като безвъзмездното финансиране е под формата на капиталова помощ за локалните уреди за предпазване на електрическа сила. Процедурата има за цел построяването на най-малко 940 MW индустриални мощности от Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) в композиция с най-малко 200 MW ЛСС. Няма най-малък размер на финансиране, а оптималният за предложение за един план за едно дружество е в размер до 58 674 900 лв.. Максималният интензитет на безвъзмездното финансиране за претендента е до 50% от допустимите разноски, само че не повече от 743 215 лв. (без ДДС) за 1 МW конфигурирана мощ на ЛСС. За да бъде възможно предлагането за инвестиция следва бъде за не повече от 1/3 от общата квотата на потенциала за уреди за предпазване по процедурата. Допустими по процедурата са компании от всички браншове на българската стопанска система, като се изключи такива от селското, горското и рибното стопанство. Подаването на планови оферти се прави напълно по електронен път посредством попълване на уеб основан формуляр за кандидатстване и подаване на формуляра и придружителните документи посредством Информационната система за Механизма (ИСМ) - Информационната система за ръководство и наблюдаване на Структурните принадлежности на Европейски Съюз в България (ИСУН 2020), раздел „ Национален проект за възобновяване и резистентност “, само с потреблението на годен Квалифициран електронен автограф (КЕП), посредством модула „ Е-кандидатстване “ на следния интернет адрес:    
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР