Министерството на електронното управление разработва платформа, която да улесни вноса

...
Коментари Харесай

Министерството на електронното управление разработва платформа, която да улесни вноса на работна сила

Министерството на електронното ръководство създава платформа, която да улесни вноса на работна мощ , съобщи „ БНР “. Работодателските организации упорстват да има и дейна политика във връзка с мигрантите , с цел да може те по-лесно да навлизат на пазара на труда у нас. Според бизнеса точно това е действителен и вероятен метод за решение на проблемите с намирането на фрагменти. 

Работодателите упорстват незабавно да бъде изработен разбор за потребностите на пазара на труда , като да вземем за пример какви умения са нужни и търсени. След това би трябвало да се подхващат и незабавни дейности в посока тяхното застраховане. 

Мария Минчева от Българската стопанска камара разяснява, че през последните месеци това е тематика номер едно . И това е по този начин, тъй като всички компании настояват, че няма хора за освободените от тях позиции . Освен това има фрапантна разлика сред това, което се предлага като пълномощия на пазара на труда, и търсените такива. Огромна е разликата и сред потребностите на бизнеса и това, което му предлага като фрагменти просветителната система

Минчева изясни също по този начин, че доста компании са почнали сами да вършат центрове за професионално образование . По този метод те са пробват да понижат разликата сред търсените пълномощия и това, което им предлага като свободни фрагменти пазарът на труда у нас. 

Затова бизнесът упорства да бъдат подхванати незабавни ограничения от разнообразни институции. Целта е да се облекчи трудовата и миграционната политика. 

Работодателите приветстваха самодейността на Министерството на електронното ръководство за основаването на платформа в тази посока. Тя ще цифровизира процеса по внасяне на работна мощ извън . Минчева изрази вяра, в това число и посредством законодателни промени, България да се трансформира в една атрактивна дестинация за служащите от разнообразни страни. Тя бе безапелационна, че страната ни не е място, което не е добра за живот и работа. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР