Министерство на икономиката разпространи позиция във връзка с поредния протест

...
Министерство на икономиката разпространи позиция във връзка с поредния протест
Коментари Харесай

МИ: Лицензът на Емко може да бъде върнат на 6 октомври

Министерство на стопанската система популяризира позиция по отношение на следващия митинг на чиновници на завода за муниции " Емко ", плануван за през днешния ден.

" Напомняме, че в резултат на установени нередности при предпазване на муниции в сдружението от способените за това органи, лицензът за импорт и експорт на компанията бе спрян за период от 6 месеца или до отстраняването им.

Решението за това е на Междуведомствения съвет по отбранителна промишленост и сигурност. На 25 септември 2017 година в Съвета бе получено писмо от Главна дирекция „ Национална полиция “, в което се декларира, че отчетът от завършилите инспекции ще бъде възложен най-късно до 4 октомври. Ангажимент на съпредседателите на Съвета - вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов и министъра на стопанската система Емил Караниколов - е на 6 октомври да бъде свикано изключително съвещание, на което да бъде прегледан отчетът и в случай че нередностите са отстранени, лицензът на компания ЕМКО да бъде възобновен ", пишат от ведомството.

" Правителството ще предприеме всички нужни дейности за унищожаване на компаниите, стоящи на входа и изхода на държавните предприятия, за да се подсигурява работата им, по-добри хонорари за служащите и възстановяване изискванията на труд, както и завишаване на постъпленията в държавния бюджет посредством погашение на дивиденти.

Своевременно ще информиране обществеността за резултатите от подхванатите инспекции в държавните сдружения „ Кинтекс “ ЕАД и „ ВМЗ Сопот “ ЕАД за подписаните контракти и извършените процедури за последните 10 години. Както беше поискано от служащите във ВМЗ Сопот, ще бъде осъществена инспекция по отношение на потреблението и разпространението на поверителна техническа документи, благосъстоятелност на държавните сдружения от военно-промишления комплекс ", приключват от МИ.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР