Министерствата, федералните ведомства и служби на САЩ за втори път

...
Министерствата, федералните ведомства и служби на САЩ за втори път
Коментари Харесай

Правителството на САЩ отново трябва да спре работа заради липса на средства


Министерствата, федералните ведомства и служби на Съединени американски щати за повторно в границите на една година остават без средства да продължат работата си, защото Конгресът не съумя да одобри законопроект за продължение на финансиране на държавното управление.

Ситуацията обаче може да бъде поправена. На уеб страницата на Сената се оповестява, че работата на горната камара на Конгреса продължава и след 00:01 ч. (07:01 бълг.вр.), след приключването на крайния период за това.

В сряда републиканци и демократи оповестиха че са се договорили за двугодишно съглашение за бюджета, което трябваше да постави завършек на практиката на приемането на краткотрайни бюджети и което позволява разноските да стигат до 300 милиарда $ за две поредни години. В последния миг обаче републиканският сенатор Ранд Пол изиска да се гласоподава препоръчана от него корекция, която планува финансиране в границите на сегашните предели. Така не се стигна до гласоподаване на бюджета.

Това е вторият случай за един месец, когато държавното управление на Съединени американски щати е насила да спре работата. През януари федерални ведомства работиха три дни с спирания заради забавянето на приемането на следващия краткотраен законопроект, след което беше признат бюджет до 8 февруари. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР