Министерстърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков обмисля с

...
Министерстърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков обмисля с
Коментари Харесай

Нанков: Държавата ще въведе контрол на средната скорост по магистралите

Министерстърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков обмисля с построяването на ТОЛ системата да се вкара и надзор на междинната скорост по автомагистралите.

" Това е безусловно допустимо и би трябвало да бъде направено ", сподели министърът по БНР. И изясни, че се преглежда и разновидността трафик-камерите да бъдат пригодени да регистрират междинната скорост.

" Едни хора към този момент втора година се пробват да саботират ТОЛ системата ", безапелационен е той. И добави, че комисията не е завършила със същинското разглеждане на предложенията.

" Това е част от съпротивата за тол системата ", съобщи Нанков във връзка разпространението на подправен документ за избор на реализатор на публичната поръчка за създаване на ТОЛ система.

Във връзка с огромния ремонт на тунел " Витиня ", той уточни, че за първи път от 40 години започва подобен ремонт ". Нанков призна, че ремонтът " е траял по-дълго, в сравнение с е било планувано в началото ". Забавянето било подбудено от градивни проблеми - реновирането на " Витиня " е почнало без планова документи по какъв начин е строен тунела, посочи той.

По думите на министъра " Ечемишка " и " Витиня " " към този момент имат европейски образ и са най-сигурните тунели в страната ". И напомни, че ще бъде затворена и дясната тръба от понеделник.

" Ще се опитаме в средата - края на ноември да приключим с някой от главните действия ", даде обещание той. " Целта е тунелът да влезе в експлатация за дейния зимен сезон. Мислим, че за месец и половина-два ще приключим част от ремонта ".

На въпрос за построяването на цялата права на автомагистрала " Хемус " Нанков отговори, че би трябвало поетапно да се ремонтира автомагистралата. И изясни, че над 47 км асфалтова настилка е в неприятно положение. Според него ремонтът е належащ, а цената е 220 млн. лева

Относно автомагистрала " Струма ", Нанков бе безапелационен: " Спазихме екологичните правила и процеси ". И подсети, че всички тези огромни планове за пътната инфраструктура са директно свързани с туризма.

Част от еколозите възразяват на определения вид на автомагистрала през Кресненското дефиле с два пътя, разяснява министърът. Според него техният митинг е " отвън екологичната тематика ".

" Не видяхме разумни причини против някой от разновидностите. Доста несериозно ", отсече нанков. Според него някои от природозащитниците са коментирали стопански или инженерни проблеми, откакто всички способени органи са се изказали.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР