Министерският съвет реши на заседанието си днес да предложи на

...
Министерският съвет реши на заседанието си днес да предложи на
Коментари Харесай

Решено. Кои са предложени за орден Кирил и Методий

Министерският съвет реши на съвещанието си през днешния ден да предложи на президента на България да издаде декрет за награждаването на Илка Зафирова с медал " Св. Св. Кирил и Методий " - огърлие, за изключително значимите й заслуги към развиването на българската просвета. Това оповестиха от пресслужбата на служебния кабинет.

Актрисата Илка Зафирова е едно от лицата на Малък градски спектакъл " Зад канала " и име-емблема за българския спектакъл. Нейните обществени изяви - креативен и цивилен, постоянно се трансформират в важен публичен жест. За голямата зрителска публика, сплотяваща разнообразни генерации, запаметяващо се е останало щастието от срещата с прелестно пресъздадените нейни функции.

Илка Зафирова е притежател на голям брой награди, сред които: Аскеер за основна женска роля в " Свекърва " от Антон Страшимиров (1996 г.), Аскеер за поддържаща женска роля в " Без кожа ", режисьор Бина Харалампиева (2003 г.), Награда ИКАР за изцяло творчество (2016 г.), Награда " Златното перо " за извънреден принос към българската просвета и изкуство (2016 г.) и други.

Връчването на държавната премия, медал " Св. Св. Кирил и Методий " огърлие на Илка Василева Зафирова е израз на висока чест и почитание към нейния професионален път и творчество.

Министерският съвет предлага на президента да награди и проф. Петър Делев с медал " Св. Св. Кирил и Методий " - огърлие, за изключително значими заслуги в региона на античната история и тракологията.

През последните 30 години проф. Делев е измежду открояващите се учени в България и интернационално приет престиж в региона на античната история и тракологията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР