Министерският съвет прие Решение за промяна в състава на Националния

...
Министерският съвет прие Решение за промяна в състава на Националния
Коментари Харесай

Проф. Власковска сменя проф. Илко Гетов в Съвета по цени и реимбурсиране

Министерският съвет одобри Решение за смяна в състава на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените артикули. На мястото на проф. Илко Гетов, дф за ръководител на съвета е избрана чл.- кор. проф. Мила Власковска. Това оповестиха от държавната пресслужба.

Проф. Власковска е ученик на Медицински университет - София, където придобива образователно-квалификационна степен магистър по медицина. През годините е придобила просветителна и научна степен лекар по фармакология, лекар на медицинските науки, професор към Катедрата по фармакология и токсикология, член- сътрудник на Българска академия на науките. Участвала е в планове на редица университети в Обединено кралство Англия и Северна Ирландия, Швеция и Германия. Проф. Власковска е била заместник-министър на опазването на здравето в интервала 2009-2010 година Към момента реализира дейна преподавателска активност. Владее британски, съветски, немски и шведски езици.

Освен в НСЦРЛП смяна има и в състава на Комисията по бистрота по Закона за лекарствените артикули в хуманната медицина. На мястото на доцент доктор Любомир Бакаливанов е избран доктор Бойко Пенков.

Д-р Бойко Пенков е приключил медицина в Медицинска академия, София, през 1988 година придобива компетентност „ Вътрешни заболявания “. През 1992 година минава курс по „ Планиране и мениджмънт, ръководство на човешките запаси, лечебни заведения - цели и тактики “ в Париж, Франция. Притежава тапия по „ Здравен мениджмънт “ от Canterbury Business School, Англия. През 1993 година придобива и компетентност „ Белодробни заболявания “ от МУ София. Също по този начин има добита компетентност „ Социална медицина, публично здраве и здравен мениджмънт “. В интервала 1980-1981 година доктор Пенков е работил като доктор, завеждащ незабавна здравна помощ в Ботевградската районна болница. От 1981 година до 1992 година е основен помощник в Научен институт за белодробни заболявания. Заемал е длъжността шеф на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). От 2002 година до 2009 година е шеф на Международен институт по опазване на здравето и здравноосигуряване. В интервала юни 2013 година до август 2014 година е назначен за зам.-министър на опазването на здравето. Същата служба заема и в интервала ноември 2015 година до януари 2017 година На 10 ноември 2017 година е назначен за трети път на длъжността зам.-министър на опазването на здравето, която заема до 2021 г.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР