Министерският съвет прие решение за присъединяване на Република България към

...
Министерският съвет прие решение за присъединяване на Република България към
Коментари Харесай

Поддържаме вертолетите Cougar с помощ от НАТО

Министерският съвет одобри решение за присъединение на Република България към Партньорството за поддръжка на хеликоптери, към Агенцията на НАТО за поддръжка и придобиване за обезпечаване на летателната валидност и поддръжката на вертолети AS 532 AL “Cougar ” и мотори „ MAKILA 1 Al ” от състава на Военновъздушните сили (ВВС) на Република България.

Сигурността на страната, изисква поддържането и развиването на качества на транспортна вертолетна ескадрила, като част от качествата на Военновъздушни сили, за осъществяване на необятен набор от задания както в народен формат, в това число превозване на персонален състав и товари, аварийно-спасително обезпечаване, пожарогасене, авиомедицинска евакуация, задания за потребностите на други министерства и ведомства, по този начин и от присъединяване им в осъществяването на поетите към НАТО задължения.

С обезпечаването на летателната валидност и поддръжката на вертолети AS 532 AL “Cougar ” и мотори „ MAKILA 1 Al ” се цели възобновяване на техническото положение и нужните качества за осъществяване националните и съюзни задължения. С консолидираното на нови системи и образование на инженерно-техническия и летателен състав ще се реализира оперативна съгласуемост на силите и средствата както в народен, по този начин и в съюзен формат. Това от своя страна ще докара до осъществяване на поетите съюзни задължения на Република България във връзка с груповата система за сигурност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР