Министерският съвет прие решение за изплащане на обезщетение в изпълнение

...
Министерският съвет прие решение за изплащане на обезщетение в изпълнение
Коментари Харесай

Симеон Сакскобургготски и Мария-Луиза Хробок срещу България

Министерският съвет одобри решение за погашение на обезщетение в осъществяване на решение на Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ) против България.

То е по делото „ Сакскобургготски и Хробок против България ", в което Европейски съд по правата на човека отхвърли като неприемливи по-голямата част от недоволствата на жалбоподателите и откри нарушавания на член 1 от Протокол № 1 (защита на собствеността) и на член 6 § 1 от Конвенцията за отбрана на правата на индивида и главните свободи (достъп до съд) единствено във връзка с две недоволства, свързани с наложения през 2009 година от Народното събрание (НС) мораториум.

А точно: че мораториумът нарушава правата им на държатели на горски площи, тъй като работи прекомерно дълго и не предстои на обжалване пред съд (чл. 1 от Протокол № 1 ). Другото почетено недоволство е, че жалбоподателите не са могли да апелират пред съд решението на Народно събрание в частта за мораториума върху разпореждането и комерсиалното прилагане на парцелите (чл. 6).

С...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР