Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни разходи по

...
Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни разходи по
Коментари Харесай

Одобрени са допълнителни разходи по бюджета на МЗ

Министерският съвет одобри Постановление за одобрение на спомагателни разноски по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2022 година в размер на 35 908 920 лева за обезпечаване на лекарствени артикули за лекуване на COVID-19.

С спомагателни разноски финансово се обезпечава контракт за доставка на лекарствения артикул Regkirona (INN Regdanvimab), предопределен за лекуване на коронавирусна зараза.

По този метод ще бъде обезпечен достъпът на българските жители до лекарствения артикул Regkirona (INN Regdanvimab) за лекуване на COVID-19.

С друго разпореждане на държавното управление по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2022 година са утвърдени спомагателни разноски в размер на 5 907 200 лева Средствата са предопределени за активност, осъществена през месец юни 2022 година – за поддръжка на личния състав на първа линия, директно зает с действия по попречване разпространяването на COVID-19, в районните здравни инспекции, центровете за незабавна здравна помощ, държавните психиатрични лечебни заведения и Националния център за заразни и паразитни заболявания, както и за слагане на ваксини против коронавирусна зараза.

Допълнителните разноски ще бъдат обезпечени за сметка на плануваните по централния бюджет за осъществяване на политики в област „ Здравеопазване “ средства.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР