Министерският съвет прие Постановление за изменение и допълнение на Правилника

...
Министерският съвет прие Постановление за изменение и допълнение на Правилника
Коментари Харесай

Изменя се Правилникът за устройството и дейността на МВР

Министерският съвет одобри Постановление за изменение и допълнение на Правилника за устройството и активността на Министерството на вътрешните работи, оповестяват от пресслужбата на кабинета.

Правилникът за устройството и активността на Министерството на вътрешните работи е наведен в сходство с измененията в Закона за Министерството на вътрешните работи, осъществени с признатия Закон за изменение и допълнение на Закона за Министерството на вътрешните работи, обнародван в Дъждовни води, бр. 60 от 2020 година Определено е устройството на Главна дирекция „ Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма “. В основната дирекция са основани дирекция „ Жандармерия “ и дирекция „ Специални интервенции и битка с тероризма “.



В продължение на осъщественото от Република България публично нотифициране на Европейската комисия, че националното звено ETIAS ще бъде построено от Министерство на вътрешните работи, в дирекция „ Международно оперативно съдействие “ е основано ново звено, което е национална точка за контакт по линия на „ Европейска система за информация за пътуванията и разрешаването им (ETIAS) - национално звено ETIAS.

Регламентира се активността на досегашните научноизследователски и научно-приложни институти и се дефинира тяхната организационна конструкция като Национален институт по криминалистика и Институт по логика на психиката като структури на Министерство на вътрешните работи. Допълнени са дейностите на дирекция „ Управление на собствеността и обществени действия “ по обезпечаване на непрекъснат и предпазен надзор по опазване на здравето, идентификация, фуражи и странични скотски артикули и хуманно отношение към животните. Допълнена е нова активност за „ Комуникационни и осведомителни системи “ - оказване на експертна помощ в границите на своята подготвеност, при профилирани полицейски мероприятия и при осъществяване на дейности по следствие на закононарушения.

Ще се основат условия за дейно взаимоотношение и подкрепяне на активността по следствие с експертна помощ при осъществяване на дейности по следствие по реда на Наказателно-процесуалния кодекс, свързани с компютърни, информационни и осведомителни системи или средства и съдържащата се в тях информация.

Оптимизирана е активността на Министерство на вътрешните работи, обвързвана с провеждането на политики и административното обезпечаване, като дирекция “Координация и административно обслужване “ и дирекция „ Анализ и политики “ са обединени в дирекция „ Координация и информационно-аналитична активност “. Прецизирани са дейностите, реализирани от Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, дирекция „ Отбранително- мобилизационна подготовка “, дирекция „ Планиране и ръководство на бюджета “, дирекция „ Инспекторат “, дирекция „ Човешки запаси “, дирекция „ Информация и списък “, Медицинския институт на Министерство на вътрешните работи. Усъвършенствана е организацията, мониторинга и контрола по стратегическото обмисляне в Министерство на вътрешните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР