Министерският съвет прие постановление, с което се одобряват допълнителни разходи

...
Министерският съвет прие постановление, с което се одобряват допълнителни разходи
Коментари Харесай

МС с ключово решение за армията: Правителството отпусна близо 28,2 млн. лева за модернизация

Министерският съвет одобри разпореждане, с което се утвърждават спомагателни разноски и прехвърляния по бюджета на Министерството на защитата за 2023 година за сметка на плануваните разноски в Закона за държавния бюджет на България за 2023 година Това оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.
С признатия акт се обезпечават спомагателни разноски по бюджета на Министерството на защитата в размер на 28 298 960 лв., нужни за придобиване, рационализация, поддръжка и ремонт на въоръжение, ракети, торпеда и техника, и за ремонт и създаване на инфраструктура.
С друго свое решение от през днешния ден държавното управление утвърди план на меморандум за съгласие сред няколко страни за взаимно закупуване на наземни системи за противовъздушна защита в границите на самодейността „ Щит на европейското небе “.
С одобряването на меморандума за съгласие ще се даде опция България да се включи в стратегии за взаимно закупуване, поддържане и потребление на оръжейни системи за наземна противовъздушна защита (GBAD). При придобиване на оръжейни системи за наземна противовъздушна защита същите ще могат да бъдат интегрирани към архитектурата на „ Интегрираната система за противовъздушна и противоракетна защита на НАТО “ и ще бъдат част от единна системата за противоракетна и противовъздушна защита в Европа.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР