Министерският съвет предостави на Столична община стопанисването в следващите 10

...
Министерският съвет предостави на Столична община стопанисването в следващите 10
Коментари Харесай

Столична община ще се грижи за античния комплекс „Сердика“

Министерският съвет даде на Столична община стопанисването в идващите 10 години на античния културно-комуникационен комплекс „ Сердика “. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

Решението основава условия за реституция, експониране, ръководство и поддържане на обекта и развиване на културния туризъм. Дейностите, свързани с запазване на културната полезност и реализирането на научни, културни, просветителни и туристически действия, ще се правят в сходство със Закона за културното завещание от археологически или профилиран исторически музей в София.

Правителството учреди в интерес на „ Електроенергиен систематичен оператор “ ЕАД безплатно право на прилагане за период от една година върху аграрен парцел от 100 кв. м в горска територия край Девня. Той се дава за осъществяване на теренни изследвания и консервация на археологически полезности преди построяването на далекопроводна мрежа. Проучванията се постановат по отношение на появили се данни, че на терена е допустимо да има находки.

Сметната палата получава за ръководство четвъртия етаж от административната постройка на ул. „ Д. Константинов “ № 23а в Плевен.

Имотът е с отпаднала нужда за Агенцията за държавна финансова ревизия към Министерството на финансите и ще послужи за реализиране активността на Сметната палата. От обществена в частна държавна благосъстоятелност се трансформира статутът на два поземлени парцела, ръководени от Национална компания „ Железопътна инфраструктура “.

Те се намират в междугарието София – Калотина Запад и нямат функционално и софтуерно значение за сигурността и реализирането на железопътните транспорти. Решението дава опция на компанията да се разпорежда с терените и по този начин да осъществя нужните за възстановяване на финансовото й положение доходи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР