Министерският съвет одобри промени в Актуализираната средносрочна бюджетна прогноза за

...
Министерският съвет одобри промени в Актуализираната средносрочна бюджетна прогноза за
Коментари Харесай

Правителството одобри промени в бюджетната прогноза за 2024-2026 година

Министерският съвет утвърди промени в Актуализираната средносрочна бюджетна прогноза за интервала 2024-2026 година. С измененията се обезпечава координация на параметрите в прогнозата с признатия от Народното събрание бюджет за 2024 година, както и с промените в данъчните закони.

Промените са направени въз основа на условията на Закона за обществените финанси като значим детайл на положителното ръководство на обществените финанси. Целта е повишение на прозрачността на бюджетния развой и на качеството на информацията, съдържаща се в бюджетните документи, както и реализиране на предсказуема средносрочна рамка, осигуряваща предвидима капиталова и стопанска среда в поддръжка на резистентен стопански напредък и по-ефективно систематизиране и ръководство на ресурсите при осъществяване на поставените фискални цели за интервала 2024-2026 година.

Привеждането на бюджетните индикатори на първостепенните разпоредители с бюджет за интервала 2024-2026 година в сходство с параметрите на признатите от Народното събрание бюджетни закони за тази година ще обезпечи обновена база, която е нужна на първостепенните разпоредители с бюджет за реалистично обмисляне на средносрочните им бюджетни прогнози за идващия интервал 2025-2027 година.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР