Министерският съвет одобри проект за промени в Закона за българското

...
Министерският съвет одобри проект за промени в Закона за българското
Коментари Харесай

Кабинетът предлага вече да не се дава гражданство срещу краткотрайни инвестиции

Министерският съвет утвърди план за промени в Закона за българското поданство, целящи отпадане на опцията чужденците, получили статус на непрекъснато пребиваващи против краткотрайни вложения, да получават след това поданство при доста облекчени условия.

Същото ще важи и за членовете на техните фамилии. Условията ще са годни и за предприемачите, нараснали инвестицията си при същите условия на закона до стойност минимум два милиона лв..

Практиката демонстрира, че кандидатстващите за придобиване на поданство на тези учредения са получили позволение за непрекъснато престояване заради направени инвестиции най-вече в пазаруване на държавни скъпи бумаги на стойност над 1 милион лв. или са вложили сума над 1 милион лв. в лицензирана кредитна институция по контракт за доверително ръководство, надлежно са нараснали инвестицията при същите условия до 2 милиона лв.. Към момента на подаване на молбата за придобиване на българско поданство или на някой от идващите стадии на производството постоянно се оказва, че инвестицията не е налична заради осъществена продажба на купените скъпи бумаги.

Установени са случаи, в които при направено влагане посредством контракт за доверително ръководство жителят не има банкови сметки и не е регистриран като вложител в съответната банка, посочена от него за влагане на своя капитал под формата на парични средства или други финансови активи. Същевременно кандидатстващите за придобиване на българско поданство на това съображение го получават доста по-бързо и без да са длъжни да владеят български език и да се откажат от досегашното си поданство, което ги облекчава доста.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР