Министерският съвет одобри финален календар на събитията на Българското председателство

...
Министерският съвет одобри финален календар на събитията на Българското председателство
Коментари Харесай

Над 20 срещи на високо ниво ще се състоят у нас по време на европредседателството

Министерският съвет утвърди заключителен календар на събитията на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година, които ще се проведат в България.

Актуализацията на календара се постанова както заради постъпилите голям брой оферти за осъществяване на спомагателни събития, в това число такива на високо равнище, свързани с главните цели на Българското председателство, по този начин и заради съществуването на събития с неуточнени интервали на осъществяване.

В предлагания обновен календар на събитията е заложено провеждането на близо 300 събития главно в София, само че също и във Варна, Бургас, Пловдив, Велико Търново, Габрово, Русе и други България ще бъде хазаин на една среща на върха с присъединяване на държавните и държавни ръководители на държавите-членки на Европейски Съюз и страните от Западните Балкани. Ще се проведат 12 неофициални съвещания на Съвета на Европейски Съюз и над 20 срещи на високо равнище, както и пет срещи от парламентарното измерение. На експертно равнище е планувано да се проведат над 170 срещи и съвещания, а под егидата на Председателството е планувано да се проведат още към 85 събития.

За формалното разкриване на председателството на 11-12 януари 2018 година се провежда посещаване на задгранични публицисти и посещаване на ръководителя на Съвета, ръководителя на Екологичен потенциал и Колегиума.

В първия ден на 2018 година под егидата на министъра за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и на министъра на културата Боил Банов в НДК ще се организира Празничен новогодишен концерт „ Духът на Европа “, отдаден на първото ни ротационно председателство.

На 6 януари 2018 година е планувано детско цифрово разкриване на Българското председателство в НДК. То ще събере към 300 деца от цялата страна, които ще опознават Европа благодарение на науката и високите технологии и сами ще основават планове посредством разнообразни цифрови платформи.

Одобряването на заключителен вид на календар на събитията ще даде опция за вярното обмисляне на стратегиите и обезпечаването на нужните запаси за тяхното осъществяване, както и за общественото обявяване и разпространение на събитията от календара на Българското председателство.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР