Министерските постове в новия кабинет вече са разпределени по формула

...
Министерските постове в новия кабинет вече са разпределени по формула
Коментари Харесай

Местата в кабинета разпределени, ето кой колко министри ще има

Министерските постове в новия кабинет към този момент са разпределени по формула - съгласно тежестта на всяка една от партиите в идващото Народно заседание.

Така договарящите са се разбрали 8 министерства да са за " Продължаваме промяната ", 4 - за Българска социалистическа партия, 3 - за " ИТН " и 2 - за " Демократична България ". Това заяви Румен Гечев от Българска социалистическа партия в студиото на " Още от деня ".

" Не знам имена, само че и да знам няма да ви кажа. Виждам, че има предпочитание у всички сътрудници, аз съм оптимист, само че дано да забележим, разяснява Гечев. Той съобщи, че имената на министрите ще бъдат обсъждани, само че главният аршин би трябвало да бъде потенциалът на самия претендент.

" Ние желаеме да присъстваме в държавното управление по метод, по който нашите представители ще могат да защитят някои от главните цели ", добави Гечев.

Той изрази мнение, че няма проблем с формулата " 8-4-3-2 ", защото тя подхожда на парламентарната тежест на партиите.

На въпроса кои министерства желае Българска социалистическа партия да ръководи Гечев отговори: " Това сега не мога да ви кажа, защото това не беше обсъждано. Беше обсъждана структурата на кабинета и на качествата на съответните претенденти ".

Румен Гечев не се вижда измежду възможните министри. " Нито съм питал, нито съм поставял въпроса. Който и да е от Българска социалистическа партия желая партията да бъде показана добре, кой ще бъде министър не е толкоз значимо. Има задоволително претенденти, които дават отговор на изискванията ", разяснява Гечев. Сега сме единствено 26 депутати, само че без Българска социалистическа партия няма по какъв начин да има държавно управление ", съобщи той.

" Няма хора, които са били, или са в този момент, или които ще бъдат, има хора, които могат или които не могат, двойният критерий не е допустим. Няма нищо чудно в това една партия да показа професори с интернационално самопризнание или хора, които са работили в АЕЦ Козлодуй, изясни Гечев.

Румен Гечев сподели, че Кирил Добрев е получавал публични поръчки по време на ръководството на ГЕРБ, само че съгласно него това не е закононарушение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР