Министърът на здравеопзването Кирил Ананиев е рапоредил проверка на ситуацията

...
Министърът на здравеопзването Кирил Ананиев е рапоредил проверка на ситуацията
Коментари Харесай

Министерска проверка в „Пирогов“, медсестра подклаждала напрежение

Министърът на здравеопзването Кирил Ананиев е рапоредил инспекция на обстановката в „ Пирогов “. Повод за решението е митинга на някои чиновници против управлението. В писмо до министерството доктор Ивайло Филибев и здравната сестра Татяна Николич от името на синдиката „ Подкрепа “ упрекват шефовете и по-специално шефа проф. Асен Балтов, че правили действия, които не били в интерес на здравното заведение. Ръководството от своя страна отхвърля всички обвинявания като несъстоятелни и изкуствено раздухвани а представени обстоятелства като манипулативни.
Стигнахме до такава степен, здравна сестра да обикаля отделенията и клиниките и да заплашва, че който не излезе на митинг, ще бъде „ спретнат “, споделиха пред Фрог нюз медици и чиновници. Всъщност буненето е поради промените, които новото управление пробва да осъществя. Промените са ориентирани към по-висока успеваемост на лечебната активност, възстановяване организацията на работа, решение на проблемите с задълженията и гарантиране на финансиране съгласно свършената работа. Медиците желаят „ Пирогов “ да бъде оставена да работи без напрежение, което е витално значимо за пациенти и изискване медиците да си правят работата професионлно.

До наскоро кръг от привилегировани чиновници са получавали големи суми, за сметка на сътрудниците си. В множеството случаи това е било несправедливо, само че информацията е укривана, с цел да се избегнат кавги. Новото ръководтво е прекратило порочната процедура и лишените от „ сладките бонуси “ реагират посредством нагнетяване на напрежение и образуване на митинги.

Както към този момент писахме във Фрог нюз към доктор Ивайло Филибев и здравната сестра Таня Николич витаят подозрения за изчезнали хиляди левове, които би трябвало да са приведени като членски импорт по сметката на синдиката „ Подкрепа “. Там обаче ги няма. Запознати считат, че парите са привеждани по друга сметка и от тях няма диря. Мандатът на доктор Филибев като началник на единия профсъюз в болничното заведение от дълго време е изминал. Той обаче трансферирал пълномощията на сестра Николич. Тя от своя страна възприела това като опция да упражнява напън върху чиновници и медици, което и прави.

След приключването на разпоредената инспекция управлението ще излезе с позиция и ще разкрие доста от дествията през последните години, които са основали огромни проблеми на пироговци.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР