Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е изпратил писмо до НАП

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е изпратил писмо до НАП
Коментари Харесай

Тръгват проверки на болници и търговци на лекарства

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев е изпратил писмо до Национална агенция за приходите и до министъра на финансите Владислав Горанов да се създадат инспекции на лечебните заведения, както и на търговците на едро с онкологични и онкохематологични медикаменти за цената, на която те се търгуват.

Връзката сред НЗОК и Министерство на здравеопазването би трябвало да е жива и всекидневна. Докато не се сътвори новият здравноосигурителен модел, НЗОК би трябвало да се пази, тъй като се грижи за здравето на българските жители, сподели още той и добави, че ще стартира диалози с  с всички политически сили, с цел да се откри допустим модел за хората и за специалистите в системата.

Ананиев сподели още, че предлагането за изменение и допълнение на Закона за публичните поръчки, съгласно което частните, държавните и общинските лечебни заведения ще бъдат сложени при равни условия, към този момент е при министър Владислав Горанов.

При чуване в Народното събрание от членовете на комисията по опазване на здравето шефът на НЗОК Дечо Дечев сподели, че по закон частните лечебни заведения са освободени от задължението да вършат публични поръчки, само че където няма социална поръчка, цените постоянно са оптималните.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР