Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров награди с грамота директора

...
Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров награди с грамота директора
Коментари Харесай

Директорът на РЗИ Враца д-р Орлин Димитров получи грамота за ваксинационната кампания - постави 1494 ваксини

Министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров награди с грамота шефа на РЗИ Враца доктор Орлин Димитров. Отличието е за проявените от негова страна професионален ангажимент и персонална отговорност за повишение на имунизационния обсег в област Враца.

„ От 1 ноември във Враца работят четири изнесени имунизационни пункта, в които медицински лица от районната здравна ревизия слагат ваксини против COVID-19 на искащите да се ваксинират жители. От същата дата, с цел да бъдат окомплектовани всички екипи и да няма спиране на имунизационния развой в региона, и аз като доктор се включих във имунизационната активност на кабинета, който действа в РЗИ ". Това уточни доктор Орлин Димитров.

До през вчерашния ден, 29 ноември, в това число, доктор Димитров е сложил 1494 ваксини. Той регистрира, че ползата към имунизацията в област Враца се усилва, което по думите му това се дължи на провежданата от здравната ревизия масирана акция. „ Навсякъде в региона убеждаваме хората да се имунизират, обясняваме в детайли какъв е смисълът от имунизацията, това, че все още няма характерно лекуване на COVID-19 и единственият ни сигурен и безвреден инструмент да се предпазим на този стадий са имунизациите ", изясни доктор Димитров. Той уточни, че към 27% от подлежащите на имунизация в област Враца, т.е. лица над 12 година, към този момент са със приключен имунизационен курс. За съпоставяне, към началото на месец юни делът им е бил 8%.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР