Министърът на вътрешните работи на Румъния Кармен Дан поиска оставката

...
Министърът на вътрешните работи на Румъния Кармен Дан поиска оставката
Коментари Харесай

Педофилски скандал в румънската полиция взриви северната ни съседка

Министърът на вътрешните работи на Румъния Кармен Дан изиска оставката на началника на Румънската полиция Богдан Деспеску във връзка със абсурда, който избухна, откакто полицейски чиновник бе арестуван за полово посягане против две деца, оповестява Аджерпрес, написа " Монитор ".

Тя съобщи, че е " безусловно недоволна " от обясненията, които е получила от управлението на полицията по отношение на оставането в системата на обвинения в педофилия служител на реда, за който стана ясно, че е имал и предходни престъпни действия.

" Липсваше отговор на въпроса по какъв начин по този начин никой от тези, които са имали пълномощия, не е знаел за тези отклонения в държанието (...) Вероятно е изолиран случай, само че с повторения (...) Трябва да имаме смелостта да си признаем, че имаме проблеми в системата ", съобщи през днешния ден министърът.

45-годишният чиновник на Пътна полиция Еуджен Стан, който бе упрекнат в полово посягане против две деца в квартал на Букурещ, е признал действието, както и още едно полово нахлуване против 7-годишно дете през 2012 година, оповестиха медиите по-рано през днешния ден.

Стан работи в системата на Министерство на вътрешните работи от 1990 година, като в началото е бил жандармерист, а от 2010 година е в бригада на Пътна полиция.

Според осведомителния уебсайт Зиаре предходната година той е опитал да насили една жена, а през 2012 година е направил полово посягане по отношение на 7-годишно дете в същия регион на румънската столица.

Мъжът бе хванат през вчерашния ден, откакто бяха публикувани фрагменти от камери за видеонаблюдение, които демонстрират полово посягане против петгодишно момиченце и деветгодишното му братче в асансьор в жилищен блок на 5 януари.

Той бил разпознат от сътрудниците си, които са подали сигнал.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР