Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски даде интервю пред БЛИЦ

...
Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски даде интервю пред БЛИЦ
Коментари Харесай

Министър коментира реплика на Васил Божков

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски даде изявление пред БЛИЦ като опроверга изявление на Васил Божков в последното му онлайн изявление, че в случай че завоюва изборите, ще има нулева престъпност у нас.

„ Няма страна в света, в която да има нулева престъпност. Дори и в страните от най-високо равнище няма обитаемо място, където да не са регистрирани закононарушения. Напоследък в страни от най-високо равнище се следи наклонност за увеличение на престъпността. За разлика от изказванията на хора, които изобщо не познават и не схващат работата на Министерство на вътрешните работи и съответно работата на полицията, бих споделил, че през последните 4 години при нас е налице трайна наклонност за понижаване на битовата престъпност, и то в индикатори, в които никой не може да твърди, че от страна на Министерство на вътрешните работи има укриването на закононарушения. Такива са убийствата, грабежите, кражбите на коли и телефонните измами+, споделя министърът на вътрешните работи.

Терзийски опроверга Божков, който твърди, че в случай че завоюва изборите, причинителите на закононарушения ще бъдат разкривани и залавяни още на десетата минута.

„ Това са несъстоятелни изказвания и изявления за да грабне вниманието на публиката “, твърди министърът.

Във връзка с следствията против Божков и допустимо ли е той по-скоро да бъде екстрадиран в България, с цел да се изправи пред правораздаването, Терзийски сподели:

„ С сътрудниците от прокуратурата сме подхванали всички дейности и това, което е належащо, е направено. Лицата от тази категория обвинени и причинители на закононарушения са оповестени за търсене както на локално и районно равнище, по този начин и посредством Интерпол и Европол там, където ние сме членове на тези организации “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР