Министърът на външните работи Светлан Стоев проведе двустранен разговор със

...
Министърът на външните работи Светлан Стоев проведе двустранен разговор със
Коментари Харесай

Протягаме ръка на Македония за ЕС, при какви условия

Министърът на външните работи Светлан Стоев организира двустранен диалог със своя сътрудник от Северна Македония Буяр Османи, в който акцентира, че чака страната да обезпечи конституционни гаранции за правата на българите, с цел да може България да смъкна ветото си за начало на договаряния за присъединение на югозападната си съседка към Европейски Съюз.

Двамата разговаряха преди началото на работната среща на външните министри от Процеса за съдействие в Югоизточна Европа, която се организира в Брюксел. Министър Стоев удостовери кардиналната поддръжка на страната ни за европейската интеграция на Северна Македония, само че акцентира нуждата от реализиране на безапелационни резултати, които да подсигуряват ангажираността на Скопие с съществени европейски полезности като добросъседските връзки и правата на индивида.

България остава уверен покровител на процеса на разширение на Европейски Съюз с страните от Западните Балкани, съобщи по-късно Светлан Стоев и по време на работната среща на външните министри от Процеса, проведена от ротационното гръцко председателство. " България поддържа целите на гръцкото председателство на ПСЮИЕ. Убедени сме, че те са съответен отговор на провокациите, пред които сме изправени в Югоизточна Европа ", уточни още Стоев. Развитието на инфраструктурата и построяването на транспортни връзки със страните-участнички от Процеса са значим фактор за икономическото развиване, общественото и районното доближаване, посочи първият български посланик.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР