Министърът на външните работи на Великобритания Дейвид Камерън заяви, че

...
Министърът на външните работи на Великобритания Дейвид Камерън заяви, че
Коментари Харесай

Камерън за смъртта на Навални: Великобритания ще предприеме действия

Министърът на външните работи на Англия Дейвид Камерън съобщи, че страната му ще предприеме дейности по отношение на гибелта на съветския опозиционен водач Алексей Навални , и прикани и други страни да създадат същото, съобщи Ройтерс.

" При сходни ужасяващи нарушавания на правата на индивида би трябвало да има последици " , сподели Камерън пред " Скай нюз ". " Това, което вършим, е да ревизираме дали има хора, които са виновни, и какви съответни дейности да предприемем ", добави той.

Руската затворническата администрация заяви, че 47-годишният Навални е изпаднал в безсъзнание и е умрял след разходка в арктическата наказателна колония, в която е държан. Говорителката на Навални Кира Ярмиш удостовери през днешния ден неговата гибел, като се базира на публично съобщение, предадено на неговата майка Людмила. 

Лидери и представители на страни от Запада показаха възмущението си от гибелта на Навални, най-известния критик на съветския президент Путин. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков разказа тази реакция като неприемлива. 

Русия съобщи, че е недопустимо и Англия да се намесва във вътрешни въпроси на Русия , откакто Лондон сподели пред почитан представител на съветското посолство в Обединеното кралство, че съветските управляващи са виновни за гибелта на Навални.  Русия заяви, че посланик от посолството е бил " поканен " на диалог в министерството на външните работи на Англия. 

Британското държавно управление разгласи, че е извикало представител на съветското посолство , с цел да изрази позицията си, че съветските управляващи са " напълно виновни " за гибелта на отявления критик на съветския президент Владимир Путин. 

Камерън отхвърли да даде детайлности за възможни дейности и сподели, че ще повдигне въпроса пред сътрудниците си от страните от Г-7 и от други страни по време на годишната среща в границите на Мюнхенската конференция по сигурността, която тече сега. 

" С тях ще имаме диалози. Убеден съм, че ще предприемем дейности. Ще прикани останалите да създадат същото " , съобщи той. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР