Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба призова Запада

...
Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба призова Запада
Коментари Харесай

Украйна настоява НАТО да разработи стратегия за Черно море

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба прикани Запада да трансформира Черно море в " море на НАТО " година след потъването на флагмана „ Москва “ на съветския Черноморски флот, съобщи организация „ Франс прес “.

" Време е да изработим цялостна мрежа за сигурност за всички народи от района, които се усещат застрашени ", съобщи Кулеба по време на конференция за сигурността в Черно море посредством видеовръзка.

" Време е да превърнем (Черно море) в това, в което се трансформира Балтийско море: море на НАТО ", добави той.

Конференцията се организира във връзка първата годишнина от потъването на кораба " Москва ", флагманския транспортен съд на съветския Черноморски флот.

Бойният транспортен съд потъна в средата на април предходната година след детонация на борда, съгласно Кремъл. Украйна съобщи, че нейните сили са блъснали кораба с ракети.

" Съжалявам, че би трябвало да го кажа, само че Западът нямаше поредна тактика за Черно море, до момента в който Русия постоянно е имала единствено една: нападателна, реваншистка и варварска ", сподели Кулеба.

Той съобщи, че Украйна желае " мирните, спазващи закона страни " да могат " още веднъж да употребяват общото море за търговия, пътешестване и свободен живот, без да се опасяват от съветски военни кораби ".

Украинският министър на защитата Олексий Резников също участва на конференцията дружно с румънския и молдовския си сътрудници.

Двудневната конференция, инициирана от Киев, събира длъжностни лица и специалисти, с цел да обсъдят сигурността след нахлуването на Москва в Украйна. /БГНЕС

Киев / Украйна
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР