Министърът на външните работи на Румъния Богдан Ауреску заяви в

...
Министърът на външните работи на Румъния Богдан Ауреску заяви в
Коментари Харесай

Румъния предложи санкции против Русия заради Молдова

Министърът на външните работи на Румъния Богдан Ауреску съобщи в понеделник, преди да взе участие в Съвета по външни работи в Брюксел, че ще предложи да бъде въведен обособен режим на наказания поради опитите на Русия да дестабилизира Република Молдова, заяви Аджерпрес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Имаме ново държавно управление в Кишинев, държавно управление, надълбоко отдадено на промените и европейската интеграция на страната. В същото време, както сподели президентът на Република Молдова, бяха разкрити проекти за дестабилизиране на страната от Русия. Смятам, че е извънредно значимо Европейският съюз да съобщи през днешния ден, посредством външните министри, мощно обръщение за поддръжка за устойчивостта и сигурността на Република Молдова “, сподели ръководителят на румънската дипломация.

Той уточни, че по отношение на тази тематика ще внесе " за разискване и юридически разбор предложение за основаване на обособен режим на наказания за опити за дестабилизиране на Република Молдова, нейния парламентарен ред и върховенството на закона ".

Ауреску приказва още за нуждата да бъде подкрепена прилежащата страна посредством грантове и подсети за платформата, основана с тази цел от Румъния, Германия и Франция.

Президентката на Молдова Мая Санду съобщи по-рано този месец, че молдовските специфични служби са удостоверили информация на нейния украински сътрудник Володимир Зеленски за обвързвана с Русия опасност за дестабилизация на страната.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР